place of picture

Letstalksigns
Ilse Kuijpers
Palantir 21
5663 SE Geldrop
☏ 06-41371686
✉ letstalksigns@gmail.com
KvK:59197854
www.facebook.nl/letstalksigns

Pagina-inhoud
Lesblok gebaren voor de basisschool

Cursus gebaren in de opvoeding

Themaworkshops

Individuele oudercursus

Cursus baby-/kindergebaren voor professionals

Lesblok gebaren voor de basisschool

Letstalksigns heeft een lesblok ontwikkeld speciaal bedoelt voor kinderen in de middenbouw van de basisschool. Wilt u iets speciaals in de klas of zoekt u een leuk uitdagend thema voor de plusklas. Dan bent u aan het juiste adres. Neem voor meer informatie en kosten contact op met Letstalksigns tel. 06-41371686 of mail naar letstalksigns@gmail.com

Cursus gebaren in de opvoeding

Zou het niet handig zijn als u al met uw kind kunt communiceren nog voordat het kan praten? Dat uw kind een andere manier heeft om kenbaar te maken dat het iets wil in plaats van door te huilen. Dat u intenser contact kunt maken met uw kind en jullie band kunt versterken. Zou het niet leuk zijn als uw kind leert dat het meer kan dan eten, drinken, plassen, poepen en slapen? Zou het niet fijn zijn als uw kind nu al leert dat hij/zij het waard is om naar te kijken en luisteren.

Een kind is al op veel jongere leeftijd in staat om verbindingen te leggen tussen een woord en een voorwerp of handeling dan aanvankelijk door geleerden (zoals Piaget) gedacht werd. Een kind heeft al voldoende begrip op een leeftijd van gemiddeld zes maanden. Vanaf gemiddeld tussen de acht en tien maanden is een kind in staat om gebaren te maken en dus ook om zich uit te drukken.

De cursus gebaren in de opvoeding is bedoeld voor ouders/verzorgers of anderen die geïnteresseerd zijn in het gebruik/nut en de oorsprong van babygebaren en/of er over denken om het toe te gaan passen. De cursus is er op gericht dat u zelf direct aan de slag kunt met het gebruik van (baby)gebaren. Tijdens de cursus worden gebaren uit de officiële Nederlandse gebarentaal gebruikt.

Kosten bedragen € 110 per persoon inclusief cursusmateriaal. Bij tijdige aanmelding ontvang je het materiaal thuis voor aanvang van de cursus.
Partners mogen gratis deelnemen, gezien het ten behoeve is van hetzelfde kind of dezelfde kinderen is. De cursus bestaat uit twee of drie bijeenkomsten. Afhankelijk van uw wens. Welke met een tussenpozen van ongeveer een maand gegeven worden.

Aanmelden kan per mail.
Stuur uw gegevens naar letstalksigns@gmail.com. Vermeld daarbij uw naam, contactgegevens, de naam en geboortedata van uw kind(eren) en of uw partner ook deelneemt.

Een cursus kan zowel online als op locatie plaats vinden. Op dit moment staan er geen cursussen gepland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met tel 06-41371686 of mail info@­letstalksigns.nl.

Houd ook de facebookpagina in de gaten voor informatie en leuke filmpjes voor in de tussenliggende periode. www.facebook.nl/letstalksigns

Terug naar boven


Thema workshops

U vindt de thema workshops onder de volgende link.

Individuele oudercursus

Vindt u het fijn om thuis en alleen voor uw eigen gezin een cursus te volgen. Een programma dat aansluit bij uw wensen en behoeften en gericht is op uw gezinssituatie. Letstalksigns komt graag, uiteraard met de maatregelen in achtgenomen, naar u toe. Het is uiteraard ook mogelijk om de cursus via videobellen te volgen.

Deze individuele cursus omvat twee bijeenkomsten van ongeveer twee uur en wordt aangeboden aan de ouders/verzorgers en hun kind(eren). Wanneer grootouders of andere familieleden of bijvoorbeeld de oppas ook deel willen nemen dan kan dit uiteraard ook. Er wordt dan wel een meerprijs berekend. In twee bijeenkomsten krijgen jullie alle ins en outs van het gebruiken van gebaren in de opvoeding en worden er ten minste 50 gebaren aangeleerd. Bij de prijs is het cursusmateriaal inbegrepen. u ontvangt dit na afloop van de eerste bijeenkomst of voorafgaand aan de start indien u de cursus online volgt. Er is uiteraard ook tijd en ruimte voor specifieke vragen en wensen. Deze privecursus bedraagt 125 euro per twee volwassenen, excl. reiskosten. Reiskosten bedragen €0,42 per km, berekend met routenet. Voor inwoners van Geldrop worden geen aanvullende reiskosten in rekening gebracht. Stuur voor aanmelding een mail naar letstalksigns@gmail.com. Vermeld in de titel individuele oudercursus

Terug naar boven

Cursus gebaren in de opvoeding aan huis

Wanneer u, naast uw eigen gezin, nog 2 andere gezinnen enthousiast weet te maken voor een kennismaking met het gebruiken van gebaren in de opvoeding, dan komt Letstalksigns een cursus geven in uw huiskamer!

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van ongeveer twee uur. In de de eerste bijeenkomst wordt de basis van het babygebarenprogramma toegelicht en leert u de eerste gebaren. Na afloop van de eerste bijenkomst krijgt ieder gezin het cursusmateriaal aangeboden. Tijdens de tweede bijeenkomst is aandacht voor specifieke vragen en wordt er actief geoefend met het toepassen van gebaren in diverse situaties. Denk bijvoorbeeld aan voorlezen, spel en liedjes zingen.

Deze cursus kost 110 euro per deelnemend gezin, van twee volwassenen. De reiskosten worden aanvullend in rekening gebracht en bedragen €0,42/km.
Ivm de huidige maatregelen is het niet mogelijk een cursus aan huis in te plannen. Het is uiteraard wel mogelijk om samen een online cursus in te plannen met meerdere gezinnen.

Terug naar boven

Cursus baby-/kindergebaren voor professionals

Deze integratiecursus is erop gericht dat het gebruiken van gebaren een vanzelfsprekendheid wordt binnen uw dagverblijf of gastouderbureau. Er gaat een uitgebreid intakegesprek aan de cursus vooraf om deze naar het beleid en de visie van uw organistatie in te kunnen richten.

Er vindt op uw locatie een twee uur durende bijeenkomst plaats over de achtergrond, het nut en het gebruik van gebaren binnen uw organistie. Na deze bijeenkomst worden er een tweetal of drietal coachingsdagen gepland. Tijdens deze dagen breng ik een bezoek aan uw organisatie en zal gekeken worden hoe de implementatie verloopt, is er ruimte voor het stellen van vragen en worden tips en adviezen gegeven om de implementatie te verbeteren of versterken. Om de kwalitiet van de cursus te kunnen waarborgen is er een maximum van 14 deelnemers aan de bijeenkomst gesteld.

De kosten bedragen 775 bij drie coachingsdagen of 535 euro bij twee coachingsdagen. Er worden reiskosten berekend van 0,42 euro per kilometer. De afstand wordt berekend middels www.routenet.nl. Wilt u een certificaat ontvangen en op de site van Babygebaren komen met uw dagverblijf, houdt er dan rekening mee dat certificering uitgevoerd wordt door een onafhankelijke docent. Dit brengt extra kosten met zich mee.

Mocht u de cursus voor meerdere locaties wensen dan wordt er per locatie een extra bedrag van 400 euro exclusief reiskosten.

Iedere deelnemer ontvangt bij de bijeenkomst het cursusmateriaal en bij een succesvolle implementatie ontvangt uw organisatie een certificaat van succesvolle deelname en een vermelding op onze site.
Neem voor aanmelding contact op met Ilse Kuijpers, tel.06-41371686 of stuur een mail met informatie over uw organisatie, uw wensen en het aantal deelnemers en/of locaties naar letstalksigns@gmail.com

Bent u op zoek naar een leuk vervolg op de cursus of wilt u een actieve workshop waar u gebaren bij leert. Kijk dan snel verder, want Letstalksigns biedt voor iedereen wat aan. Of je nu een losse workshop wilt volgen om extra gebaren te leren of als u zich wilt verdiepen in het visueel voorlezen of gewoon omdat u kennis wilt maken met het gebruiken van gebaren. Letstalksigns heeft tal van workshops voor u klaar liggen. En zit er niets bij...schroom niet om ernaar te vragen. Ontwikkelen van nieuwe workshops is een grote hobby van me. Niets leuker dan een workshop op maat maken. Dus vraag er vooral naar.

Terug naar boven

Voor alle teksten en afbeeldingen op deze website gelden de copyright regels. © Copyright letstalksigns 2024

place of picture place of picture Voorlezen met gebaren