place of picture place of picture place of picture place of picture place of picture place of picture place of picture
place of picture

Letstalksigns
Ilse Kuijpers
Palantir 21
5663 SE Geldrop
tel. 06-41371686
Info@letstalksigns.nl

Workshop visueel voorlezen

Voorlezen: Wie is er nou niet groot mee geworden? Als je kinderen hebt of met kinderen werkt ontkom je er niet aan. Er is bijna geen kind dat niet van voorlezen houdt. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Voorlezen kan op veel verschillende manieren. Tijdens deze workshop leer je hoe je een verhaal interactief kunt maken door middel van het gebruiken van gebaren. Wil je meer gebaren leren, kijk dan bij de cursussen of kom naar een themaworkshop. Ivm de coronamaatregelen staat er nu geen workshop gepland.
Kosten bedragen €25 pp (kom je samen dan ontvang je 2,50 euro korting p.p.!), inclusief koffie/thee en wat lekkers.
Op veler verzoek is er een vervolgworkshop visueel voorlezen in de maak. Deze workshop zal gepland worden, zodra de maatregelen het toelaten.
Kosten bedragen €25 p.p. en ook hiervoor geldt een korting van €2,50 als u zich samen aanmeldt.

thema workshops

Letstalksigns organiseert regelmatig op vrijdagochtend een thema workshop. Deze workshops starten om 9.30 uur en duren gemiddeld 1 uur. Tijdens deze workshop leer je een aantal gebaren aan rondom een specifiek thema  krijg je meteen handvaten aangereikt om het geleerde toe te passen. Denk daarbij aan tips, leidjes, verhaaltjes of spelletjes. Kortom een leuke workshop, die gezien kan worden als kennismakingsworkshop babygebaren of als workshop om je gebarenschat uit te breiden. Werk je veel met kinderen. Ook dan is een themaworkshop een aanrader. Kosten bedragen € 17,50 p.p.. Uw inschrijving is definitief nadat betaling is ontvangen. Schrijft u zich in voor meerdere workshops tegelijk dan ontvangt u een leuke korting. Schrijft u zich in voor twee workshops of meer dan ontvangt u €2,50 korting per workshop. U betaalt dan slechts €15 per workshop.


Op dit moment zijn de workshops afgelast ivm de Corona maatregelen. Zodra het weer mogelijk is nieuwe workshops te plannen, zullen ze hier direct geplaatst worden. Houd ook de facebookpagina in de gaten voor informatie en leuke filmpjes voor in de tussenliggende periode. www.facebook.nl/letstalksigns

Wil je graag een themaworkshop volgen? Stuur dan een e-mail naar info@letstalksigns.nl met de titel "Themaworkshop"", vermeld in de mail je wensen en/of het om een kennismaking of vervolg gaat. Heeft u zelf een leuk idee voor een thema, of ziet u een thema graag uitgewerkt. Laat het vooral weten en wie weet staat jouw thema dan binnenkort in het lijstje.

Zijn u en uw kindje helemaal fan. Dan is de cursus kindergebaren misschien iets voor jullie. Wil je thuis extra aan de slag? Letstalksigns kan je hierover verder informeren en heeft ook diverse producten van Lotte en Max op voorraad. Lotte en Max is een initiatief van Renske Douwers-Dekkers en is specifiek gericht op kinderen.

Gebaarplezier

Heb je altijd al op een leuke en actieve manier gebaren willen leren, of ben je opzoek naar een leuke en nieuwe manier om activiteiten aan te bieden aan peuters/kleuters. Dan is gebaarplezier iets voor jouw. Tijdens deze bijeenkomsten worden diverse liedjes en spellen gedaan aan de hand van bepaalde thema's. De liederen en spellen worden ondersteund met gebaren. Leuk dus om gebaren te leren. Het toevoegen van gebaren is niet alleen leuk, maar heeft ook nog diverse functies. Door gebaren toe te voegen worden de hersenen extra geprikkeld en wordt het leren eenvoudiger gemaakt. Woorden worden door de gebaren visueel ondersteunt en ook de motorische ontwikkeling wordt gestimuleert. Daarnaast mogen kinderen actief bewegen tijdens een verhaal, een spel of een lied. Iets wat de motivatie en concentratie ten goede komt. Kinderen vinden het ontzettend leuk om liedjes met gebaren te zingen. Ze hebben meer aandacht voor verhalen en ook spelletjes worden een extra uitdaging. Doordat Letstalksigns alleen met de officiele Nederlandse gebaren werkt, leert u, door de gebaren toe te passen, het kind tevens een extra communicatiemiddel aan en helpt u de kloof tussen de dove en horende cultuur dichten. Gebaren worden niet alleen gebruikt bij doven en/of slechthorende. Ook bij kinderen met het syndroom van Down en kinderen met autisme is het gebruiken van gebaren heel normaal. Leuk als uw kind mee kan doen!
Gebaarplezier bestaat uit een eenmalige workshop met de duur van twee uur. Naast het oefenen in de praktijk krijgt u ook een leuk naslagwerk mee voor thuis of voor de instelling waar u werkt. De workshop is namelijk niet alleen leuk voor (groot)ouders, maar ook voor professionals die met jonge kinderen werken.
Gebaarplezier kost 25 euro per persoon. Dit is inclusief materiaal. De bijeenkomst start om 9.30 uur.
Ivm de corona maatregelen staat er nu geen cursus gepland.

Kennismakingsworkshop gebaren in de opvoeding

Wilt u kennismaken met het gebruiken van gebaren in de opvoeding. Dan kunt u contact opnemen voor het inplannen van een kennismakingscursus. Op dit moment worden alleen themaworkshops ingepland, die prima als kennismakingsworkshop kunnen dienen. Een themaworkshop is een goede manier om kennis te maken met het gebruiken van gebaren in de opvoeding. Weet u tenminste drie anderen die een algemen kennismakingsworkshop willen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden. Kijk anders onder het kopje 'themaworkshops' om te zien welke workshops gepland staan.

Ouder-Peuter workshops: Kindergebaren Spelend Wijs

Letstalksigns en Kinderboerderij Geldrop werken regelmatig samen. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een reeks kindergebarenworkshops op de boerderij.De ouder-peuterworkshops zijn gericht op de belevingswereld van het kind. Tijdens iedere workshop staat een daarop aansluitend een thema centraal. Alle activiteiten zijn gericht op dat thema. Bij activiteiten kan gedacht worden aan (bewegings-)spelletjes, liedjes zingen, knutselen, een verhaal en andere oefeningen die peuters spelenderwijs doen leren. De workshops hebben een vaste indeling (kennismaken, lied, verhaal, activiteit (-en),lied afsluiting), maar verschillen steeds van inhoud. De kinderen worden gestimuleerd op taal-, motorisch, sociaal emotioneel en cognitief vlak. Door de variatie in activiteiten blijven de kinderen geprikkelt en kunnen peuters hun aandacht langer vast houden. Er staat momenteel geen workshop gepland. Interesse: laat het weten! Letstalksigns moet nog in gesprek gaan voor nieuwe data. Heb je interesse dan neem ik je voorkeursdagen in het gesprek mee.

Babygebarenavond

Een ideaal kraamcadeau of iets leuks om samen met een groep vriend(in)nen te doen. Of gewoon als leuk vervolg op de zwangerschapsyoga, babymassage of andere zwangerschapscursus. Volg nu samen een workshop babygebaren.

Jij zorgt voor de mensen en ik zorg voor een gezellige en leerzame ochtend/middag of avond geheel in het teken van de communicatie met je kind. Ik geef jullie achtergrond informatie en uitleg over het gebruik en nut van babygebaren en samen gaan we oefenen met diverse nuttige gebaren. Natuurlijk mogen een paar liedjes met gebaren niet ontbreken.

De workshop is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om kennis te maken met het babygebarenprogramma. Dat kunnen jonge ouders zijn, maar ook bijvoorbeeld de buurvrouw die regelmatig oppast, opa’s en oma’s of je beste vriendin die zwanger is. Kortom, het is leuk voor iedereen die regelmatig te maken heeft met een (klein) kind.

Kosten zijn 35 euro p.p. inclusief het boekje “Babygebaren, de eerste woordjes”. De workshop duurt ongeveer twee uur.

Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met Ilse Kuijpers op telefoonnummer 06-41371686 of mailen naar info@letstalksigns.nl

Kinderactiviteit

Leuk voor een (kinder)feestje, een activiteit voor op de opvang, basisschool of bij andere festiviteiten.

In een bijeenkomst van drie kwartier worden de kinderen vermaakt met diverse activiteiten, zoals voorlezen, liedjes zingen en spelletjes spelen. Tijdens deze activiteiten staat het gebruik van kindergebaren centraal. Door gebaren te integreren in de activiteiten worden deze levendiger en krijgen ze meer kleur. Het is mogelijk om een bepaald thema in te bouwen in de activiteiten. Neem contact op voor de mogelijkheden met Ilse Kuijpers op telefoonnummer 06-41371686 of stuur een mail naar info@letstalksigns.nl.

De kosten bedragen 12,50 euro per kind met een minimum van vijf kinderen. Kosten zijn excl. reiskosten. Voor de reiskosten wordt 0,40 euro per kilometer gerekend. Om de afstand te berekenen gebruiken wij www.routenet.nl Indien u vanuit een organisatie een kinderactiviteit wilt plannen, Kijk dan onder het kopje thema/studiedag voor meer informatie.

Er wordt verwacht dat er begeleiding van tenminste één volwassenen aanwezig is.

Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met Ilse Kuijpers op telefoonnummer 06-41371686 of mailen naar info@letstalksigns.nl.

Thema/studiedag

Heeft u met uw kinderdagverblijf, gastouderbureau of ander soortig bedrijf een teamdag georganiseerd? Of bent u bezig met het organiseren van een familiedag, een vrijgezellenfeest of een andere leuke activiteit. Dan is een workshop baby-/kindergebaren misschien een leuke aanvulling op uw programma.

Letstalksigns biedt u een activiteit op maat, waarbij u en uw ‘team’ kennis gaat maken met baby-/kindergebaren. Het programma kan geheel naar uw wensen worden ingevuld. Denk daarbij aan de duur of bijvoorbeeld aan het onderwerp/thema. Meestal wordt gekozen voor de duur van 1 à 2 uur in totaal. Afhankelijk van de duur wordt er aandacht besteed aan het ontstaan van babygebaren, wat het inhoudt en waarom en wanneer we het toepassen. Ook worden er voorbeelden gegeven van hoe het gebruikt kan worden in het dagelijks leven en gaan we met zijn allen aan de slag. Er kan ook gekozen worden voor een kinderactiviteit. In overleg met u wordt het thema van de activiteit bepaald.

U zult versteld staan hoeveel gebaren uw ‘team’ na deze leuke activiteit zal kunnen toepassen.

Kosten voor deze thema/studiedag zijn 300 euro voor een bijeenkomst van 2 uur. Dit is exclusief reiskosten van 0,40 euro per kilometer. De afstand wordt berekend met www.routenet.nl.

Er zit geen maximum aan het aantal deelnemers verbonden. U bent verantwoordelijk voor de ruimte en eventuele versnaperingen.

Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met Ilse Kuijpers op telefoonnummer 06-41371686 of mailen naar info@letstalksigns.nl
place of picture kindergebaren
Letstalksigns !!! Cursussen en workshops in baby en kindergebaren